Webbutbildning

Här kan du läsa en kort beskrivning av Heppicopter-utbildningen. Mer information på heppicopter.com.

Utbildningen består av 22 kunskapsrika minilektioner, som är nio minuter långa i genomsnitt. De innehåller miniföreläsningar, texter, 64 videofilmer och animationer, forskares konkreta råd och tips, reflektionsövningar och kunskapstest med diplom.

Endast 15 minuter i snitt per dag (9 minuter + tid för reflektionsövningar), under tre veckor kommer att bygga om din hjärna, till en bättre version än den du har idag.

Du kommer att se på livet och dina möjligheter på ett annat sätt

När du inser hur sinnrikt allt fungerar – när du har ett heppicopter-perspektiv – kommer du att se på livet och dina möjligheter på ett annat sätt.

 • Mer gjort – med mindre ansträngning.
 • Mindre stress – och ökat välmående.

Utbildningen utgår från den kritikerrosade boken ”Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har idag”, av Tomas Dalström, beteendevetare, författare, föreläsare och journalist med inriktning på hjärnan. 

Något som kan liknas vid en existentiell kris

Många organisationer genomgår idag något som kan liknas vid en existentiell kris. Hur ska vi öka kreativiteten? Skapa en effektivare inlärning? Var ska vi arbeta? Hur stort kontor behöver vi? Hur ska vi arbeta och leda arbetet? Vad vill våra anställda? Hur påverkas vår produktivitet och lönsamhet?

Som tur är finns det en faktor som är sig lik – när allt annat ser ut att röra sig i 180 – hjärnan. Så det är förstås den allt måste utgå från. Allt annat är galet.

En intelligensskapande kultur – det naturliga steget

Vi lanserar begreppet en intelligensskapande kultur. I den har alla kunskap om hur våra hjärnor fungerar och hur det påverkar vår hälsa och prestationsförmåga.

I en intelligent kultur får varje individ möjlighet att använda sin hjärnas fulla potential. På kontoret, hemma eller någon annanstans.

Frågor på mur, vem. hur, när, var varför, vad

 • Du får fördjupad kunskap om när, var och hur din hjärna fungerar som bäst. Och VARFÖR.
 • Du kommer att förstå hur du ska göra, och VARFÖR, för att kunna använda din hjärnas fulla potential.
 • Du får också fördjupad kunskap om hur hjärnan påverkas av exempelvis multitasking och störande miljöer. VARFÖR den påverkas – och hur det påverkar resultatet av det du arbetar med.
 • Du får kunskap som hjälper dig att öka din prestationsförmåga, minska stressen och öka ditt välmående.
 • Du får forskares konkreta råd och tips.

En av Sveriges mest framgångsrika animationsstudios 

Jag har gjort utbildningen tillsammans med Ulf Ziegler. Han har grundat och varit vd i 30 år för ett av Sveriges mest framgångsrika animationsstudios. Han är civilingenjör och utbildad på Chalmers.

På kundlistan finns bland annat: Volvo Cars, Volvo Group, Scania, Ikea, Saab AB, Procter & Gamble, Toyota, GM, Porsche med flera. Han har också tagit fram material för e-utbildningar för tekniker inom fordonsindustrin.

En hjärnberikad upplevelse

Läs mer på heppicopter.com. Du kan börja med att läsa om en intelligent kultur, ett holistiskt perspektiv, dubbelkatapulten, vd-paradoxen, självledarskap och elefanten i styrelserummet.

Du kan även se tre hjärnberikade videofilmer och lite till.

Hör gärna av dig om du har några frågor.

 


Senaste kommentarer

  Kategorier

  • Inga kategorier