4.75 av 5 stjärnor

Athenas talarbyrå

”Tomas är en föreläsare som man direkt känner att man får förtroende för”

”Han besitter starkt ethos, logos och pathos. Jag litar på vad Tomas säger då han hela tiden kan ge konkreta och relevanta exempel från sina studier som styrker hans argument.

Han är mycket kunnig inom sitt fält och genom föreläsningen ställer han många frågor som också får mig som åhörare att ifrågasätta beteenden som jag själv håller på med.”
Petronella Borseman, pedagogiskt ansvarig och konceptutvecklare, Advantum Kompetens

”En uppskattad föreläsningsturné med PostNords DM-akademi”

Tomas Dalström reste runt med mig på en uppskattad föreläsningsturné med PostNords DM-akademi till Stockholm, Göteborg och Malmö. Åhörarna var i huvudsak marknadsförare från företag och byråer och det var en sammanlagd publik på cirka 700 personer.

Han var en av tre föreläsare och evenemanget var mycket uppskattat och fick goda betyg. Tomas fick åhörarna att tänka till på riktigt om hur vår hjärna fungerar och vad man som kommunikatör bör ta i beaktande.
Carin Ivrell, ansvarig DM-akademin, PostNord

”Fyra föreläsningar på tre dagar”

”Vi bjöd in representanter från Göteborgs näringsliv till ett event för att presentera vårt företag. Vi engagerade Tomas Dalström som föreläsare.  Det var mycket uppskattat.

Intressant, tankeväckande och lärorikt. Hjärnkoll!”
Kaj Edanius, vd, Space Production AB, Göteborg

”Har under ett antal år valt att anlita Tomas Dalström som föreläsare”

Vi, i Marknadsföreningen Umeå, har under ett antal år valt att anlita Tomas Dalström som föreläsare i samband med våra arrangemang. 

Vid varje tillfälle, som alltid varit välbesökta, har Tomas levererat ett intressant och engagerade innehåll. I efterföljande utvärderingar har Tomas alltid fått goda omdömen – vilket också gjort att vi med trygghet har kunnat be honom att återkomma.”
Nils Paulson, Ordförande. Marknadsföreningen Umeå

”På ett lättfattligt sätt - hur vår komplicerade hjärna fungerar”

”Tomas förklarade på ett lättfattligt sätt hur vår komplicerade hjärna fungerar, baserat på forskning, och hur vi kan dra nytta av den kunskapen i arbetet för att prestera bättre. Mycket intressant!”
Kajsa Svarén Larm, Real Estate & Facility Management, Vattenfall

”Berättar om hjärnan på ett sätt som fångar åhörarens intresse”

”Tomas Dalström föreläser i ett ämne med hög aktualitet. Hjärnan är vårt viktigaste arbetsredskap och behöver all uppmärksamhet den kan få.

Dalström, som baserar sig på forskning och beprövad erfarenhet, berättar om hjärnan på ett sätt som fångar åhörarens intresse, bland annat tack vare hans många exempel ur vardagen som man lätt känner igen. Föreläsningen är en verklig aha-upplevelse.”
Hugo Bergroth-sällskapet, Finland. Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland.

”Han är ledig till sitt sätt, opretentiös och skicklig på att få kontakt”

”Tomas Dalströms öppnar ögonen för oerhört intressanta samband. I sin föreläsning visar han en förmåga att förankra teoretiska kunskaper i begripliga sammanhang.

Att han är ledig till sitt sätt, opretentiös och skicklig på att få kontakt med dem som lyssnar, gör inte saken sämre.”
Hans Wiechel, universitetsadjunkt och lärare på journalistprogrammen, vid Institutionen för medie- och kommunikationsvetenskap, Umeå universitet.

”Tomas var mycket kunnig i ämnet”

”Tomas Dalström höll en superintressant föreläsning för oss om hur hjärnan fungerar och hur vi bör jobba för att bli som mest produktiva. Föreläsningen var pedagogisk och lärorik, och Tomas var mycket kunnig i ämnet. 

Rekommenderar honom varmt!”
Camilla Fager, organisationsutvecklare/kommunikatör, Forena

”Det var intressant att få veta att vår hjärna bara har en viss kvalitativ kapacitet varje dag”

”Om vi använder den till att mota bort störningar, så blir det inte så mycket kvar till det vi egentligen vill använda den till. Men också att hjärnan arbetar minst lika mycket när vi inte gör något. Det är då vi skapar viktiga kopplingar mellan intryck och kan få nya idéer. Det är alltså jätteviktigt att ta pauser även om vi inte vill det.

Vi behöver helt enkelt anpassa vardagen och samhället efter vår hjärna och inte vår hjärna efter samhället. Tack för inspiration och insikt.”
Carina Berglund, marketing coordinator, Fält Communications AB, Umeå. Arrangör: Marknadsföreningen Umeå

.

”Ta in Tomas och ta del av hans erfarenheter, det finns mycket att vinna”

Tillbaka till vårt kontor ser vi på vår arbetsmiljö med nya ögon. Vi valde därför att arbeta med den fysiska miljön men likväl den psykosociala vilket har medfört ett mycket bättre arbetsklimat. 

Vi är idag en mycket effektivare och fokuserad organisation med bättre möjligheter efter den nya kunskapen vi tagit till oss.
Susanne Lindgren, CEO Retail Knowledge

"Det är kunskap som är viktig för alla i kommunikationsbranschen."

”Med utgångspunkt från aktuell forskning om hjärnan berättar Tomas hur processerna går till. Varför och hur störande miljöer, skärmar och multitasking påverkar kvaliteten på det vi gör och den tid det tar. Oavsett om du är född 1971 eller 2001.

Tomas Dalströms, som arbetat som copy- och scriptwriter, beskriver hjärnans begränsningar och möjligheter i sin föreläsning – Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har idag. Så kan du återställa den. Det är kunskap som är viktig för alla i kommunikationsbranschen.
Jessica Bjurström, vd, Sveriges Kommunikationsbyråer

.

Jan Berkö har läst boken, varit på en föreläsning och skrivit en debattartikel

 ”Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har idag” Läs gärna rubriken en gång till. Jag har lånat den från en bok av Tomas Dalström. När jag nu ser den uppmärksammade ”The Social Dilemma” på Netflix så tänker jag att allt detta skrev Tomas om för tre år sedan, med skillnaden att det har accelererat.

Världens företag måste agera snabbare och faktiskt ta ansvar genom sina medieinvesteringar.
Jan Berkö, affärsområdeschef, Sprintad